Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorCeylan, Veli
dc.contributor.authorŞahingöz, Semra Akar
dc.date.accessioned2022-02-09T12:32:17Z
dc.date.available2022-02-09T12:32:17Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.21325/jotags.2019.391
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpRek16UXhNUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14002/650
dc.description.abstractGeleneksel olmayan, farklı ülke mutfaklarına ait yiyecek ve içecekleri tüketmeye çekinme anlamına gelen gıda neofobisi, son yıllarda birçok akademik çalışmaya konu olmuştur. Bu çalışma, Türkiye’de yaşayan bireylerin gıda neofobisi düzeyini belirlemek ve gıda neofobi düzeyi ile bireylerin demografik değişkenleri arasındaki ilişkiyi açıklamayı amaçlamaktadır. Çalışmada nicel araştırma yöntemlerinden yararlanılmış, veri toplama aracı olarak anket tekniği kullanılmıştır. Veriler 2017 yılının Kasım ve Aralık aylarında Ankara ve İstanbul’da farklı özel şirketlerde çalışan bireylerden elde edilmiştir. Ölçekte yer alan 11 ifade gıda neofobisi olarak tek boyutta toplanmıştır. Gıda neofobisi boyutunda katılımcıların bazı betimleyici istatistiklerine göre anlamlı farklılıklar elde edilmiştir. Katılımcıların genel gıda neofobi düzeyi literatürdeki diğer çalışmaların sonuçlara göre düşük çıkmıştır. Ayrıca gıda neofobi düzeyini eğitim ve yurt dışına çıkma durumunun etkilediği görülmüştür. Diğer demografik değişkenlerde ise farklılık gözlemlenmemiştiren_US
dc.description.abstractFood neophobia has been the subject of many academic studies in recent years, which means not to consume food and beverages from non-traditional, different country kitchens. In this study, individuals living in Turkey to determine the level of food neophobia and with neophobia level aims to explain the relationship between demographic characteristics of individuals. In the study, quantitative research methods were used and data was used as a survey. The data were obtained from individuals working in different private companies in Ankara and Istanbul in November and December of 2017. The 11 phrases in the scale were collected in one dimension as food neophobia. Significant differences were obtained according to some descriptive statistics of the participants. The level of food neophobia of the participants was low compared to the results of other studies in the literature. In addition, it has been observed that the level of food neophobia affects education and abroad. Other demographic variables were not different.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleYetişkin Bireylerde Gıda Neofobi Düzeyinin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of Food Neophobia Level in Adult Individualsen_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentFakülteler, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüen_US
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2019.391
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage772en_US
dc.identifier.endpage784en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinidTXpRek16UXhNUT09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster