Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖzbay, Gülçin
dc.contributor.authorSemint, Canan
dc.contributor.authorSemint, Serkan
dc.date.accessioned2022-02-09T12:30:30Z
dc.date.available2022-02-09T12:30:30Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.issn1304-4990
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpjME5UY3lNZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14002/532
dc.description.abstractHer destinasyon kendine has bir gastronomik yapıya sahiptir. Bu yapı ise farklıyöresel ürünleri içermektedir. Ardahan ili gastronomik yapısı içinde kış mevsiminde tüketilenkaz eti önem arz etmektedir. Araştırmada Ardahan kazının gastronomik açıdan incelenmesiamaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda yerli halktan seçilmiş 17 katılımcı ve ilde faaliyetgösteren 5 yerel işletme yöneticisiyle görüşme yapılmıştır. Yerli halkın kaz etinin lezzeti vevazgeçilemez bir ürün olduğuna yönelik yorumları dikkat çekmektedir. İldeki işletmeler dehalk tarafından çok sevilen bu ürüne menülerinde yer verdiklerini belirtmektedir. Bulgurlukaz pilavı, kaz mantısı ve fırında kaz yemeği kaz etiyle yapılan yemeklerin başındagelmektedir. Çalışma sonuçlarına göre; Ardahan kazı diğer illerden ulaşılabilir nitelikteolmasına rağmen ürüne ilişkin bir tanıtım faaliyetinin olmadığı dikkat çekmektedir.en_US
dc.description.abstractEach destination has its own gastronomic structure. This structure contains different regional products. Goose meat consumed during winter is important in the gastronomic structure of Ardahan province. The study aimed to examine the Ardahan goose from a gastronomic point of view. For this purpose, 17 participants selected from the local population and 5 local business managers operating in the province were interviewed. The comments of locals that goose meat is an indispensable product are noteworthy. Businesses in the province also mention that they give this product, which is very popular among the public, on their menus. Goose rice with wheat, goose pasty and goose meat in the oven are among the main dishes made with goose. According to the results of the study, although the Ardahan goose can be reached from other provinces, it is pointed out that there was no promotional activity related to the product.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofAtatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleArdahan Gastronomik Yapısı İçinde Bir Kış Lezzeti:Ardahan Kazıen_US
dc.title.alternativeA Winter Flavor within The Gastronomic Structure of Ardahan: Ardahan Gooseen_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentFakülteler, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüen_US
dc.identifier.volume24en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage675en_US
dc.identifier.endpage687en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinidTXpjME5UY3lNZz09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster