dc.contributor.author | Özbay, Gülçin | |
dc.contributor.author | Semint, Canan | |
dc.contributor.author | Semint, Serkan | |
dc.date.accessioned | 2022-02-09T12:30:30Z | |
dc.date.available | 2022-02-09T12:30:30Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.issn | 1304-4990 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpjME5UY3lNZz09 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.14002/532 | |
dc.description.abstract | Her destinasyon kendine has bir gastronomik yapıya sahiptir. Bu yapı ise farklıyöresel ürünleri içermektedir. Ardahan ili gastronomik yapısı içinde kış mevsiminde tüketilenkaz eti önem arz etmektedir. Araştırmada Ardahan kazının gastronomik açıdan incelenmesiamaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda yerli halktan seçilmiş 17 katılımcı ve ilde faaliyetgösteren 5 yerel işletme yöneticisiyle görüşme yapılmıştır. Yerli halkın kaz etinin lezzeti vevazgeçilemez bir ürün olduğuna yönelik yorumları dikkat çekmektedir. İldeki işletmeler dehalk tarafından çok sevilen bu ürüne menülerinde yer verdiklerini belirtmektedir. Bulgurlukaz pilavı, kaz mantısı ve fırında kaz yemeği kaz etiyle yapılan yemeklerin başındagelmektedir. Çalışma sonuçlarına göre; Ardahan kazı diğer illerden ulaşılabilir nitelikteolmasına rağmen ürüne ilişkin bir tanıtım faaliyetinin olmadığı dikkat çekmektedir. | en_US |
dc.description.abstract | Each destination has its own gastronomic structure. This structure contains different regional products. Goose meat consumed during winter is important in the gastronomic structure of Ardahan province. The study aimed to examine the Ardahan goose from a gastronomic point of view. For this purpose, 17 participants selected from the local population and 5 local business managers operating in the province were interviewed. The comments of locals that goose meat is an indispensable product are noteworthy. Businesses in the province also mention that they give this product, which is very popular among the public, on their menus. Goose rice with wheat, goose pasty and goose meat in the oven are among the main dishes made with goose. According to the results of the study, although the Ardahan goose can be reached from other provinces, it is pointed out that there was no promotional activity related to the product. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.relation.ispartof | Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Ardahan Gastronomik Yapısı İçinde Bir Kış Lezzeti:Ardahan Kazı | en_US |
dc.title.alternative | A Winter Flavor within The Gastronomic Structure of Ardahan: Ardahan Goose | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.department | Fakülteler, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü | en_US |
dc.identifier.volume | 24 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 675 | en_US |
dc.identifier.endpage | 687 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | TXpjME5UY3lNZz09 | en_US |