dc.contributor.author | TÜYSÜZ, Vildan | |
dc.contributor.author | SARIIŞIK, Mehmet | |
dc.date.accessioned | 2024-09-17T06:27:50Z | |
dc.date.available | 2024-09-17T06:27:50Z | |
dc.date.issued | 2024 | en_US |
dc.identifier.citation | Vildan Tüysüz, & Mehmet Sarıışık. (2024). COVID-19 Pandemisinin Turizm Endüstrisine Olumlu Etkilerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 26(1), 363–384. https://doi.org/10.32709/akusosbil.1116768
| en_US |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.32709/akusosbil.1116768 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.14002/2745 | |
dc.description.abstract | Bu araştırmanın temel amacı COVID-19 pandemisinin turizm endüstrisine olası olumlu etkilerini tespit etmektir. Bu amaçla çalışma kapsamında alanyazın taraması yapılarak COVID-19 pandemisinin olumlu ve olumsuz etkileri belirlenmiştir. Daha sonra nitel araştırma yöntemlerinden faydalanılarak Marmara bölgesinde faaliyet gösteren 25 işletmenin yöneticisi ya da sahibiyle 6 temel sorudan oluşan yarı yapılandırılmış mülakat formu ile verilerin toplanması sağlanmıştır. Araştırma sonucunda COVID-19 pandemisinin çoğunlukla ekonomik etkilerinin olumsuz olarak değerlendirildiği, fiziksel çevre ve sosyal ilişkileri geliştirmesi bakımından olumlu etkileri olduğu sonucuna ulaşılmıştır. COVID-19 pandemisinin turizm işletmelerine yeni iş imkânı sağlamak, işletme içerisinde yenilikler yapmak, enerji tasarrufu sağlamak ve gıda israfını önlemek, işletme maliyetlerini azaltmak, tecrübe kazanmak, yeni çalışma modeli geliştirmek ve e-ticaret anlayışının gelişmesi gibi konularda olumlu etkileri olduğu saptanmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.relation.ispartof | Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Salgın hastalıklar | en_US |
dc.subject | turizm endüstrisi | en_US |
dc.subject | COVID-19 | en_US |
dc.title | COVID-19 Pandemisinin Turizm Endüstrisine Olumlu Etkilerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.authorid | 0000-0002-4674-5628 | en_US |
dc.authorid | 0000-0002-0681-6137 | en_US |
dc.department | Fakülteler, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü | en_US |
dc.institutionauthor | TÜYSÜZ, Vildan | |
dc.institutionauthor | SARIIŞIK, Mehmet | |
dc.identifier.volume | 26 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 363 | en_US |
dc.identifier.endpage | 384 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |