Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorTÜYSÜZ, Vildan
dc.contributor.authorSARIIŞIK, Mehmet
dc.date.accessioned2024-09-17T06:27:50Z
dc.date.available2024-09-17T06:27:50Z
dc.date.issued2024en_US
dc.identifier.citationVildan Tüysüz, & Mehmet Sarıışık. (2024). COVID-19 Pandemisinin Turizm Endüstrisine Olumlu Etkilerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 26(1), 363–384. https://doi.org/10.32709/akusosbil.1116768 ‌en_US
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.32709/akusosbil.1116768
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14002/2745
dc.description.abstractBu araştırmanın temel amacı COVID-19 pandemisinin turizm endüstrisine olası olumlu etkilerini tespit etmektir. Bu amaçla çalışma kapsamında alanyazın taraması yapılarak COVID-19 pandemisinin olumlu ve olumsuz etkileri belirlenmiştir. Daha sonra nitel araştırma yöntemlerinden faydalanılarak Marmara bölgesinde faaliyet gösteren 25 işletmenin yöneticisi ya da sahibiyle 6 temel sorudan oluşan yarı yapılandırılmış mülakat formu ile verilerin toplanması sağlanmıştır. Araştırma sonucunda COVID-19 pandemisinin çoğunlukla ekonomik etkilerinin olumsuz olarak değerlendirildiği, fiziksel çevre ve sosyal ilişkileri geliştirmesi bakımından olumlu etkileri olduğu sonucuna ulaşılmıştır. COVID-19 pandemisinin turizm işletmelerine yeni iş imkânı sağlamak, işletme içerisinde yenilikler yapmak, enerji tasarrufu sağlamak ve gıda israfını önlemek, işletme maliyetlerini azaltmak, tecrübe kazanmak, yeni çalışma modeli geliştirmek ve e-ticaret anlayışının gelişmesi gibi konularda olumlu etkileri olduğu saptanmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofAfyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSalgın hastalıklaren_US
dc.subjectturizm endüstrisien_US
dc.subjectCOVID-19en_US
dc.titleCOVID-19 Pandemisinin Turizm Endüstrisine Olumlu Etkilerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırmaen_US
dc.typearticleen_US
dc.authorid0000-0002-4674-5628en_US
dc.authorid0000-0002-0681-6137en_US
dc.departmentFakülteler, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüen_US
dc.institutionauthorTÜYSÜZ, Vildan
dc.institutionauthorSARIIŞIK, Mehmet
dc.identifier.volume26en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage363en_US
dc.identifier.endpage384en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster