Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSOY, Melike
dc.contributor.authorŞENGÜL, Serkan
dc.date.accessioned2024-09-12T08:34:25Z
dc.date.available2024-09-12T08:34:25Z
dc.date.issued2024en_US
dc.identifier.citationSOY, M., & ŞENGÜL, S. (2017). Türkiye Selçuklu Mutfağına Özgü Yiyecek ve İçecek Sunan İşletmeler Üzerine Bir Değerlendirme. AYDIN GASTRONOMY, 8(2), 307–324. https://doi.org/10.17932/iau.gastronomy.2017.016/gastronomy_v08i2004 ‌en_US
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.17932/iau.gastronomy.2017.016/gastronomy_v08i2004 ‌
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14002/2717
dc.description.abstractAraştırmanın amacı, Türkiye Selçuklu mutfağına ait yiyecek ve içecek sunan işletmelerde hangi yemeklerin sunulduğunun tespit edilmesi ve yiyecek ve içecek işletmelerinde Türkiye Selçuklu mutfağına ait yemeklerin gelecek kuşaklara aktarımında etkili olan faktörlerin belirlenmesidir. Nitel araştırma yöntemi ile gerçekleştirilen araştırmada yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Araştırma konusuna uygun 12 yiyecek içecek işletmesi ile görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmeler betimsel analiz tekniği ile Maxqda programı kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, yiyecek içecek işletmelerinde Türkiye Selçuklu dönemine ait sunulan yiyecek ve içeceklerin yeterli sayıda olmadığı görülmüştür. Ayrıca bazı katılımcıların Türkiye Selçuklu mutfağı hakkında bilgilerinin sınırlı olduğu tespit edilmiştir. Elde edilen bu veri sonucunda işletmelerde Türkiye Selçuklu mutfak kültürünün yeterince bilinmediği sonucuna ulaşılmıştır. Türkiye Selçuklu mutfağı yiyecek ve içecekleri sunan işletmelerdeki eksikliler arasında; standart reçetelerin olmaması, bilgi eksikliği, kamu ve özel kuruluşların çalışmalarının yetersizliği vb. konular yer almaktadır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofAYDIN GASTRONOMYen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKültüren_US
dc.subjectmutfak kültürüen_US
dc.subjectTürkiye Selçuklu mutfağı yiyecek ve içeceklerien_US
dc.subjectsürdürülebilirliken_US
dc.titleTürkiye Selçuklu Mutfağına Özgü Yiyecek ve İçecek Sunan İşletmeler Üzerine Bir Değerlendirmeen_US
dc.typearticleen_US
dc.authorid0000-0003-4769-4620en_US
dc.authorid0000-0003-4615-1982en_US
dc.departmentFakülteler, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüen_US
dc.institutionauthorSOY, Melike
dc.institutionauthorŞENGÜL, Serkan
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage307en_US
dc.identifier.endpage324en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster