Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKardeş, Nazlı
dc.contributor.authorSarıısık, Mehmet
dc.date.accessioned2023-03-14T20:29:26Z
dc.date.available2023-03-14T20:29:26Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.issn2149-4894
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.32709/akusosbil.845851
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/489989
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14002/1760
dc.description.abstractHikâyeler, olayların nesilden nesile aktarımını sağlayan bir iletişim aracı olarak, kültürel turizmin sürdürülebilirliğinde önemli bir rol oynamakta ve destinasyonlara farklı bir çekicilik unsuru katarak benzersiz bir rekabet avantajı kazandırmaktadır. Başlı başına destinasyon çekicilik unsuru olduğu bilinen yerel yiyeceklerin ana tema olarak kullanıldığı hikâye anlatımı uygulamaları bilinirlik sağlama, tüketicide merak uyandırma ve yerel yiyeceklerin tek başına elde edebileceği çekicilik başarısından fazlasını elde edebilme noktasında önemli rol oynamaktadır. Hikâye ve yerel yiyecek gibi iki çekici unsurun bir arada kullanımı merak uyandırmaktan daha da etkili olacaktır. Gastronomik ürünlerin pazarlanmasında hikayelerin kullanımının araştırıldığı bu çalışma bir alan yazın taramasıdır. Çalışmada turizmde destinasyon çekicilik unsuru olan yerel yiyeceklerin pazarlanmasında; hikâye anlatımı ve gastronomi biliminin, bir arada, nasıl kullanılabileceği ve nelerin göz önüne alınması gerektiği açıklanmaktadır. Hikâye anlatımının ne şekilde kullanılması durumunda ülke/bölgeye hangi faydaları sağlayabileceği, Türkiye’ de hangi ürünlerin bu çalışmalar içinde yer bulabileceği, duygulara hitap etme ve hafızada yer tutma becerisi ile gastronomi biliminin birleştirilmesinin potansiyel turiste hitap etme gücünün ne boyutta olabileceği araştırılmaktadır. Çalışmanın sonunda gastronomik ürünlerin pazarlama çalışmalarında hikâyelerin kullanılmasına ilişkin öneriler sunulmaktadır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofAfyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleYerel Gastronomi Ürünlerine Ait Hikâyelerin DestinasyonPazarlamasında Kullanılmasına İlişkin Bir Değerlendirmeen_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentBelirleneceken_US
dc.identifier.doi10.32709/akusosbil.845851
dc.identifier.volume23en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage730en_US
dc.identifier.endpage743en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid489989en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster