Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKaraca, Evrim
dc.contributor.authorNergiz, Hatice Güçlü
dc.date.accessioned2022-02-09T12:32:17Z
dc.date.available2022-02-09T12:32:17Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.issn2147-7655
dc.identifier.issn2149-4622
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TkRVM09URXlNZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14002/652
dc.description.abstractBu çalışmada, imtiyaz anlaşması (franchising) ile hizmet sunan iki farklı restoranın menü kartlarının menü tasarım ilkeleri açısından incelenmesi hedeflenmektedir. Bu amaçla, Bulgaristan’da ve Türkiye’de hizmet veren iki restoranın menüleri çevrimiçi ortamda incelenmiştir. Araştırma sonucunda her iki işletmenin menü kartlarının tasarım ilkelerinden yaratıcılık, ayrı menü ve değiştirme ilkelerine uygun olduğu saptanmıştır. Bulgaristan’da renklendirme ve kalabalık olmama ilkelerinin, Türkiye’de ise adres ve tanıtma ilkelerinin dikkate alınmadığı tespit edilmiştir. Bu saptamalara bağlı olarak restoran yöneticilerine menü tasarımlarını değişimlere göre daha hızlı biçimde güncellemeleri önerilebilir.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study is to examine the menu cards of two different restaurants that provide service through franchising in terms of menu design principles. For this purpose, the menus of two restaurants that provide service in Bulgaria and Turkey were examined in an online environment. As a result of the research, it was determined that the menu cards of both businesses complied with the principles of creativity, separate menu and alteration from the design principles. It was determined that while the principles of coloring and being uncrowded were not taken into consideration in Bulgaria, in Turkey address and introduction principles were disregarded. Based on these findings, restaurant managers may be recommended to update their menu designs more quickly compared to changes.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofAnemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleCOVID-19 Salgın Sürecinde Restoranların Menü Tasarımlarının İncelenmesi: Restoran A (Bulgaristan) ve Restoran B (Türkiye) Örneğien_US
dc.title.alternativeExamination of Menu Designs of Restaurants During COVID 19 Pandemic: Examples of Restaurant A (Bulgaria) and Restaurant B (Turkey)en_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentMeslek Yüksekokulları, Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programıen_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage703en_US
dc.identifier.endpage713en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinidTkRVM09URXlNZz09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster