Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorEgeli, Serdar
dc.contributor.authorKızıldemir, Özgür
dc.contributor.authorÇıkı, Kartal Doğukan
dc.date.accessioned2024-09-12T12:39:26Z
dc.date.available2024-09-12T12:39:26Z
dc.date.issued2024en_US
dc.identifier.citationSerdar Egeli, Özgür Kızıldemir, & Kartal Doğukan Çıkı. (2024). Müşterilerin Yüksek Mutfak Deneyimi Bileşenlerinin İncelenmesi: Gault Millau Rehberinde Listelenen Restoranlar Örneği. Tourism and Recreation. https://doi.org/10.53601/tourismandrecreation.1465097 ‌en_US
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.53601/tourismandrecreation.1465097
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14002/2720
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı, müşterilerin Gault Millau Rehberi’nde bulunan restoranlara yönelik lüks mutfak deneyimlerini inceleyerek bu deneyimin altında yatan boyutları ortaya çıkarmaktır. Araştırmanın amacı doğrultusunda, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik temelli web siteleri arasında en bilinenlerden biri olan TripAdvisor web sitesine deneyimlerini aktaran müşterilerin çevrim içi yorumları analiz edilmiştir. TripAdvisor'dan elde edilen çevrim içi yorumlar, 2024 yılının Mart ayında iki haftalık bir süre içerisinde toplanmıştır. Analiz sonucunda ‘algılanan hizmet kalitesi’, ‘algılanan yemek kalitesi’, ‘restoran ambiyansı’, ‘unutulmaz bir deneyim’, ‘ayrıcalık duygusu’ ve ‘beklentilerin karşılanması’ adlı altı ana temayı içeren “lüks mutfak restoran deneyimi bileşenleri” modeli elde edilmiştir. Müşterilerin lüks mutfak deneyimi üzerine odaklanan ilk çalışmalardan biri olan bu çalışma mevcut literatüre katkı sağlamaktadır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofTourism and recreation (Online)en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectYüksek Mutfaken_US
dc.subjectGault Millauen_US
dc.subjectMüşteri Deneyimien_US
dc.subjectTripAdvisoren_US
dc.titleMüşterilerin lüks mutfak “haute cuisine” deneyimi bileşenlerinin incelenmesi: Gault Millau Rehberinde listelenen restoranlar örneğien_US
dc.typearticleen_US
dc.authorid0000-0002-1101-5676en_US
dc.authorid0000-0003-4040-4547en_US
dc.departmentFakülteler, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümüen_US
dc.institutionauthorEgeli, Serdar
dc.institutionauthorKızıldemir, Özgür
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage104en_US
dc.identifier.endpage112en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster