dc.contributor.author | Arıcı,Ebru | |
dc.contributor.author | Özkoç,Aziz Gçkhan | |
dc.contributor.author | Batman,Orhan | |
dc.date.accessioned | 2023-12-19T08:25:39Z | |
dc.date.available | 2023-12-19T08:25:39Z | |
dc.date.issued | 2023 | en_US |
dc.identifier.citation | Arıcı, E., BATMAN, O., & ÖZKOÇ, AZİZ GÖKHAN. (2023). Otel İşletmelerinde Eko-Etiketli Ürünlerin Kullanımına Yönelik Tutum ve Eğilimlerin Değerlendirilmesi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11(3), 2294–2309. https://doi.org/10.21325/jotags.2023.1293
| en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.14002/2224 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.18657/yonveek.1203382 | |
dc.description.abstract | Konaklama işletmelerinde çevreye duyarlı eko-etiketli ürünlerin kullanımı, hem işletmelerin rekabet avantajı elde etmeleri hem de çevreye olan sorumluluklarını yerine getirebilmeleri açısından önemlidir. Bu bakımdan değerlendirildiğinde bu çalışmanın temel amacı turizm faaliyetleri içerisinde önemli bir yere sahip olan konaklama işletmelerinde eko-etiketli ürünleri kullanım düzeylerinin belirlenmesi ve aynı zamanda bu işletmelerde orta ve üst kademelerde yönetici konumunda bulunan kişilerin eko-etiketli ürünlere karşı tutumlarının değerlendirilmesidir. Çalışma nitel bir araştırma olarak tasarlanmıştır. Çalışmanın amacı doğrultusunda konaklama işletmelerinden veriler toplanmıştır. Veri toplamada nitel yöntemlerden birisi olan yarı-yapılandırılmış görüşme tekniği uygulanmıştır. Elde edilen veriler uygun nitel veri analizi programları kullanılarak analiz edilmiştir. Bu kapsamda Kod-Alt Kod ve Kelime Bulutu modelleri görselleştirilerek yorumlanmıştır. Çalışma sonucunda elde edilen bulgulara göre konaklama işletmelerinin sürdürülebilirlik ve çevre dostu hareketliliklerin bir parçası olmak ve doğayı korumak adına eko-etiketli ürünleri kullanmaya yönelik eğilimleri bulunmaktadır. Eko-etiketli ürünleri hali hazırda kullanan işletmeler gelecekte bu kullanımlarını sürdürmeye devam etmeyi hedeflemektedir. Bu ürünleri kullanmayan işletmeler ise maliyet, tedarik sorunu ve ürün çeşitliliğinin azlığı konularından yakınmaktadır. Ancak gelecekte fırsatlar oluşturup bu ürünleri kullanmayı hedeflemektedirler. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İrfan YAZICIOĞLU | en_US |
dc.relation.ispartof | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Eko-Etiket Sürdürülebilirlik Otel İşletmeleri Çevre | en_US |
dc.title | Otel İşletmelerinde Eko-Etiketli Ürünlerin Kullanımına Yönelik Tutum ve Eğilimlerin Değerlendirilmesi | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-7153-2379 | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-8420-8228 | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-7186-7064 | en_US |
dc.department | Fakülteler, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü | en_US |
dc.institutionauthor | Arıcı, Ebru | |
dc.institutionauthor | Özkoç, Aziz Gökhan | |
dc.institutionauthor | Batman, Orhan | |
dc.identifier.doi | 10.21325/jotags.2023.1293 | en_US |
dc.identifier.volume | 11 | en_US |
dc.identifier.issue | 3 | en_US |
dc.identifier.startpage | 2294 | en_US |
dc.identifier.endpage | 2309 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |