Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorArıcı,Ebru
dc.contributor.authorÖzkoç,Aziz Gçkhan
dc.contributor.authorBatman,Orhan
dc.date.accessioned2023-12-19T08:25:39Z
dc.date.available2023-12-19T08:25:39Z
dc.date.issued2023en_US
dc.identifier.citationArıcı, E., BATMAN, O., & ÖZKOÇ, AZİZ GÖKHAN. (2023). Otel İşletmelerinde Eko-Etiketli Ürünlerin Kullanımına Yönelik Tutum ve Eğilimlerin Değerlendirilmesi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 11(3), 2294–2309. https://doi.org/10.21325/jotags.2023.1293 ‌en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14002/2224
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.18657/yonveek.1203382
dc.description.abstractKonaklama işletmelerinde çevreye duyarlı eko-etiketli ürünlerin kullanımı, hem işletmelerin rekabet avantajı elde etmeleri hem de çevreye olan sorumluluklarını yerine getirebilmeleri açısından önemlidir. Bu bakımdan değerlendirildiğinde bu çalışmanın temel amacı turizm faaliyetleri içerisinde önemli bir yere sahip olan konaklama işletmelerinde eko-etiketli ürünleri kullanım düzeylerinin belirlenmesi ve aynı zamanda bu işletmelerde orta ve üst kademelerde yönetici konumunda bulunan kişilerin eko-etiketli ürünlere karşı tutumlarının değerlendirilmesidir. Çalışma nitel bir araştırma olarak tasarlanmıştır. Çalışmanın amacı doğrultusunda konaklama işletmelerinden veriler toplanmıştır. Veri toplamada nitel yöntemlerden birisi olan yarı-yapılandırılmış görüşme tekniği uygulanmıştır. Elde edilen veriler uygun nitel veri analizi programları kullanılarak analiz edilmiştir. Bu kapsamda Kod-Alt Kod ve Kelime Bulutu modelleri görselleştirilerek yorumlanmıştır. Çalışma sonucunda elde edilen bulgulara göre konaklama işletmelerinin sürdürülebilirlik ve çevre dostu hareketliliklerin bir parçası olmak ve doğayı korumak adına eko-etiketli ürünleri kullanmaya yönelik eğilimleri bulunmaktadır. Eko-etiketli ürünleri hali hazırda kullanan işletmeler gelecekte bu kullanımlarını sürdürmeye devam etmeyi hedeflemektedir. Bu ürünleri kullanmayan işletmeler ise maliyet, tedarik sorunu ve ürün çeşitliliğinin azlığı konularından yakınmaktadır. Ancak gelecekte fırsatlar oluşturup bu ürünleri kullanmayı hedeflemektedirler.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİrfan YAZICIOĞLUen_US
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEko-Etiket Sürdürülebilirlik Otel İşletmeleri Çevreen_US
dc.titleOtel İşletmelerinde Eko-Etiketli Ürünlerin Kullanımına Yönelik Tutum ve Eğilimlerin Değerlendirilmesien_US
dc.typearticleen_US
dc.authorid0000-0001-7153-2379en_US
dc.authorid0000-0001-8420-8228en_US
dc.authorid0000-0001-7186-7064en_US
dc.departmentFakülteler, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümüen_US
dc.institutionauthorArıcı, Ebru
dc.institutionauthorÖzkoç, Aziz Gökhan
dc.institutionauthorBatman, Orhan
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2023.1293en_US
dc.identifier.volume11en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage2294en_US
dc.identifier.endpage2309en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster