Yazar "Kaymaz, Elif" için listeleme
-
Çiriş Otunun Mutfak Kültüründeki Yeri: Bingöl İli Örneği
Kaymaz, Elif; Usta, Sevim (Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2023)Yenilebilir yabani otlar hem lezzetleri hem de sağlığa faydaları açısından çeşitli yöresel yemekler içerisinde kullanılmaktadır. Zamanla insanların beslenme alışkanlıklarında yaşanan değişimler ve sağlığa faydalı besinlerin ... -
SLOW FOOD HAREKETİNE UYGUN BİR İÇECEK: TÜRK KAHVESİ
Özgen, Leyla; Ergun, Pervin; Kaymaz, Elif (2019)Başlangıçta Araplar tarafından sadece kaynatılarak içilen kahve, Türk damak tadı gereğikavrularak, öğütülerek, “ağır ateşte yavaş” pişirilmesiyle dünyada da bugünkü anlamda “SlowFood”un ilk kahve pişirme tekniği olduğu ...