Yazar "Şengül, Serkan" için listeleme
-
ANALYSIS OF THE EFFECTS OF COVID-19 ON TRAVEL AND TOURISM PRODUCT PURCHASE DECISIONS
Ulema, Şevki; Şengül, Serkan; Türkay, Oğuz; Sarıışık, Mehmet (Univ Federal Juiz Fora, Campus Univ, 2021)This study aims to determine the differences between behaviors of potential tourists by examining how the crisis perception of COVID-19 impacts tourism demand and what kind of attitudinal dimensions potential tourists bring ... -
COVID-19 SHOCK TO TOURISM INDUSTRY: POSSIBLE SCENARIOS FOR PREDICTED LOSSES BETWEEN 2020-2024
Sarıışık, Mehmet; Türkay, Oğuz; Şengül, Serkan; Bicil, İbrahim Murat; Boğan, Erhan (Univ Federal Juiz Fora, Campus Univ, 2021)The main purpose of this study is to generate estimates of the total income and tourist arrivals in the tourism industry with the Covid-19 pandemic in the next five years (2020-2024). For this purpose, estimates were ... -
Gastronomi Festivali Tercihinde Ziyaretçilerin Memnuniyet ve Bağlılık Düzeylerini Etkileyen Faktörler: Ege Bölgesi Örneği
Demirbilek, Elif; Akoğlu, Aylin; Şengül, Serkan (2021)Günümüzde düzenlenen gastronomi festivalleri hem yerel bölgelerin hem deturistlerin popüler cazibe unsuru haline gelmiştir. Ziyaretçilerin ilgi odağıhaline gelen ve her geçen gün sayısında artış yaşanan gastronomi ... -
Kış turizminde faaliyet gösteren konaklama işletmelerinin rekabet ve konumlandırma stratejileri: Türkiye örneği
BÖzdemir, Ebru (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, 2021)Bu araştırmada, kış turizmi destinasyonlarında bulunan konaklama işletmelerinin rekabet ve konumlandırma stratejileri incelenmiştir. Araştırmada, işletmelerin rakipleri karşısında uyguladıkları rekabet ve konumlandırma ... -
Mutfak kültürünün sürdürülebilirliğinde gastronomi müzelerinin rolü
Soruç, Kübranur (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, 2021)Toplumsal hafızanın önemli bir göstergesi olan mutfak kültürü aynı zamanda toplumların kendine has kimlik unsurlarından biridir. Bir toplumun yöresel mutfak kültürü, somut olmayan kültürel miras unsuru olarak nitelendirilmektedir. ... -
Osmanlı saray mutfağı ve ziyafet kültürünün Osmanlı menüsü sunan yiyecek içecek işletmelerindeki kullanım durumlarının tespit edilmesi
Parmaksızoğlu, Ebrar (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, 2022)Her toplumun, kendine has kimliğini yansıtan mutfak kültürü vardır. Toplumlar, kendi içerisinde belirledikleri norm ve değerler ölçüsünde mutfak kültürünü oluşturur ve gelecek kuşaklara aktarmaya çalışırlar. Orta Asya, ... -
Over-gastronomy: conceptualisation of the problems in gastronomy
Şengül, Serkan; Usta Dişsiz, Sevim; Uçkan Çakır, Merve (Routledge, 2024)Gastronomy tourism creates significant attraction for destinations, putting pressure on them due to excessive interest and demand. In this context, the research examines the excess caused by gastronomy tourism in Barcelona ... -
Sinema Perdesinde Gastronomi Görüntüsü: Yemeğin Sosyolojik Yansımaları
Tarih boyunca yemek, insanoğlu için çeşitli anlamlar yüklenen önemli bir olgu olarak sosyal hayatın bir parçası haline gelmiştir. Gündelik hayatın içerisinde yeme faaliyetlerinin etrafında şekillenen iletişim, toplumsal ... -
Türkiye’deki Coğrafi İşaretli Yiyecek-İçecek Ürünlerinin Analizi
Usta, Sevim; Şengül, Serkan (2022)Coğrafi işaretler, bir ürünün benzerlerinden farklı olarak sahip olduğu kalite, tanınırlık ve diğer karakteristik özelliklerini ait olduğu coğrafi bölgeye atfeden, ürünün menşei bölge ile ilişkisini ve standartlarını ortaya ...